Motorrijden in Vietnam

Veel mensen die naar Vietnam gaan kiezen ervoor om hier met de motor te reizen. Dit is bij uitstek de manier om Vietnam te ontdekken. Natuurlijk zijn er ook andere manieren als met de taxi of met het openbaar vervoer. Maar geloof mij, met de motor ben je het flexibelst, zie je het meest en ontdek je veel dingen. Een kleine tip is: zorg voor niet te warme motorkleding en een lichte motorhelm.Sapa_Vietnam

Een motor kopen in Vietnam

Vaak kopen mensen een motor in Vietnam in plaats van er één te huren. Door een motor te kopen heb je nooit problemen met bijvoorbeeld de borg en ben je volledig de eigenaar. Wel moet je goed opletten bij een aankoop in Vietnam. Controleer altijd of alles werkt op de motor. Denk hierbij aan de lichten, de claxon, de remmen en de versnellingen. Maak altijd een proefrit. Alleen op deze manier merk je of de motor geschikt is. Let goed op of de motor niet slingert en of hij stabiel is in de bochten. Check vervolgens de banden, als deze versleten zijn kan je namelijk gaan afdingen op de prijs. Op deze manier kom je altijd tot een goede aankoop. Natuurlijk weet je nooit 100% zeker wat je koopt.

Risico’s

Zorg altijd dat je een Vietnamees motorrijbewijs hebt  als je in Vietnam rondrijdt. Zonder geldig rijbewijs is een ongeluk altijd jouw schuld en kan je flink in de problemen raken. Daarnaast is het rijden zelf ook niet altijd even veilig in Vietnam. Er is vaak een grote chaos op de weg met veel getoeter.