Ongeluk op het werk

Zoals de meeste val jullie weten werk ik in de bouw in mijn favoriete stad Rotterdam. Vorige week is er een ongeluk gebeurd op het werk en heeft een collega van mij beide voeten gebroken. We zijn allemaal erg geschrokken en leven erg met hem mee. Na een dergelijk ongeluk besef je eigenlijk pas hoe belangrijk goede werkkleding en veilige werkschoenen zijn. Onze baas is hier veel mee bezig en wij hebben ook verplichte werkkleding en werkschoenen. Toch draagt niet iedereen dit altijd en controle hierop is in de praktijk erg lastig. Ik en mijn collega’s gaan namelijk vaak vanuit huis naar een klant of een bouwproject. Op de zaak komen we niet dagelijks. De werkschoenen die wij van onze werkgever krijgen zijn erg stevig en veilig, maar helemaal niet mooi. Vooral de jongere werknemers kopen daarom zelf werkschoenen zodat dit er wat leuker uitziet. Ik vind dat dit wel moet kunnen, maar dat je echt moet opletten dat de werkschoenen aan de juiste veiligheidseisen voldoen. Een S3 normering is bij ons bijvoorbeeld verplicht.

Veilige werkschoenen

De collega die zijn voeten heeft gebroken had geen goede veiligheidsschoenen aan, maar simpelweg sneakers van zichzelf. Toen iemand een pallet met zware spullen liet vallen kwam hiervan een deel op zijn voeten terecht. Hij moest direct naar het ziekenhuis en kan voorlopig niet meer werken. Ook ik moet toegeven dat ik zelf vaak eigen werkschoenen draag die niet helemaal aan alle eisen voldoen. Ik ben na het ongeluk direct online op zoek gegaan naar werkschoenen die er leuk uitzien maar toch erg veilig zijn. Op de website van Bowork heb ik werkschoenen gekocht waar ik erg tevreden over ben.

Ik ben gegaan voor Puma werkschoenen. Een hoge veiligheidssneaker in het blauw met grijze accenten. Het is helemaal niet te zien dat het veiligheidsschoenen zijn en dat vind ik juist zo fijn. Onder een spijkerbroek zien de schoenen er erg leuk uit. Deze werkschoenen beschikken over een S3 normering, een composiet neus en een kevlar tussenzool. Daarnaast zijn de werkschoenen van waterafstotend nubuck leder. Helemaal top! Mijn bestelling was al snel binnen en de schoenen zitten erg fijn. Ik ben blij en ga met een veilig gevoel aan het werk.

Riven - Bowork